Friday, 29 June 2012

sahabat syurga :)


bismillahirrahmanirrahim



 sahabat syurga ??
ya..saya nak bersahabat dengan antum sampai
syurga..
Allahumma amin :)
saya terlalu banyak kekurangan
dan berharap kamu akan melengkapi kekurangan diri ini..
kerana saya ni manusia
maka kekhilafan sentiasa wujud dalam
diri ini..
maka tanpa segan silu tegur dan bimbinglah diriku

sepanjang saya mengenali kamu
kamu banyak mengingatkanku kepada Allah.
baiknya kamu
hanya Allah yang akan membalas jasa kamu semua..


pemangkin generasi alQuran

sahabat sampai syurga :)


my project's group(kelantanese)


my best best fren(ayu,fasihah n mira)


ni classmate saya di usim..
sukar untuk saya temui sahabat sebaik mereka
yang bersama ketika susah dan senang
ukhwah kami sangat indah
kerana cintaNya kami bertemu 
dibumi usim..
sahabat sahabat dihatiku ini
dari pelbagai negeri..
now lili dah pandai kecek klate :)


kak dila

cute je kakak saya ni
huhu lama saya tak jumpa kakak kesayangan
saya ni..k.dila sekarang sudah berumahtangga
dan menetap bersama suami
di jordan
insyaAllah bulan lapan ni kembali untuk
terus bersama kami berjihad di
bumi usim :)
rinduuuu akak..

next~~

"memory taayah"

(aina@uia ,raja@al-azhar,kausar&kinah@ usim)

gambar lama ni terjumpa pula dalam lappy 
saya ni :)
rindu kamu semua..
baru semalam chating dengan raja
rinduuunya
raja nak balik bulan 7 ni
rindu sangat dekat dia..memang tidak disangka
sangka raja yang kami gelar "pelawak antarabangsa
belajar sampai ke mesir..
Alhamdulillah my sweetheart ^^.




sakinah & aina


waktu ni kami pergi dinner dekat pizza hut nilai
sekian lama tak berjumpa aina
huu rinduuu
hakikatnya rumah kami tidaklah jauh
aina tinggal di t.intan and saya di sabak bernam
dekat kan?
tapi apakan daya
bila aina cuti, lili xcuti
sahabat saya ni datang bersama 
keluarga ke usim
jadi kami manfaatkan masa ini untuk bersama sama
sahabat dihati saya ni suke bercerita
sehingga lewat malam dia bercakap tanpa henti :))


faseha

yang ni pula sahabat baik saya
banyak kenangan bersama seha di TAAYAH..
pahit dan manis ku lalui bersama ..
kini kami membawa haluan masing masing
untuk menuntut ilmu demi mencapai
redhaNya :)
lili di usim ..seha di insaniah
walau jauh namun kami tetap berhubung
agar ukhwah terjalin hingga ke
syurga ^^.


asmira@upsi

gambar as ni maaf ye
cuteeeeeee sangat :)
ni je yang ade pada lili
hee
maaf tau as
as suke kan ?
haa nanti bagi gambar baru ye..


sahabat alam maya saya :)

handsome kan?
rijal semestinya handsome
bila kaki menuju kepada Allah
sama ada ke masjid ataupun menuju redha
Allah..
 ni kata kata ustaz saya ni
"SAHABAT bukan satu tapi beribu
bukan sementara tapi selamanya
bukan dimusuhi tapi disayangi
bukan dilupai tapi diingati
bukan hanya disini tapi dimana mana
bukan setakat ini tapi hingga hujung nyawa"

<bersahabat kerana Allah>


"aku menyayangi sahabatku dengan segenap
jiwaku.sahabat yang baik adalah yang seiring denganku
dan menjaga nama baikku ketika
aku hidup atau selepas mati.
kuhulurkan tangan kepada sahabatku
untuk berkenalan kerana aku akan 
berasa senang.
semakin ramai sahabat aku semakin
semakin percayakan diri.
aku selalu berharap mendapat sahabat sejati
yang tak luntur dalam suka atau duka
jika aku dapat aku akan setia padanya"
-imam syafie-


moga persahabatan kita kekal
hingga ke syurga 
^.^




Wednesday, 27 June 2012

fazkuruni azkurkum ^^.

bismillahirrahmanirrahim..



lama rasanya tidak mengintai blog ni..
Alhamdulillah semester 4 sudah melabuhkan tirai
sekarang berada di kampung bercuti selama 2bulan..
kesempatan yang ada ini saya ambil untuk 
meng'update' blog ni..
selama satu semester saya tidak menulis sebarang 
cerita dihatiku :)
rasanya macam macam nak kongsi..
huhu
banyak kisah sedih and happy pun ade
inilah hakikat kehidupan ^^,


mine :)

"bila dirundung duka ingat pesan Allah
la tahzan innallaha ma'ana..
bila kembali ceria ingat kata-kata ini
la taghtar..jangan terbuai Dia mungkin masih menduga"

Allah..
kuatkan daku saat ujianMu menyentuh hatiku :(


apabila seseorang melihatku pasti akan berkata
"bahagianya  kehidupan lili"
umpama melihat air disungai yang tenang
siapa sangka ketenangan air itu
tersembunyi seekor buaya..
itulah perumpamaan buat diriku..

lili seorang hamba Allah yang 
always happy
sukar melihat diri ini bersedih
and ade yang kata lili ni tak pernah 
menghapi masalah

sy masih mampu tersenyum :)
walau hakikatnya terlalu pedih
  



Lili...
jangan sedih sedih tau!
Allah kan ade..
pesan sahabat dihatiku :)
walaupun sahabatku ini jauh dimata namun
hati kami sentiasa tertaut demi cintaNya
ujian hidupku ini akanku ku tempuh
selagi masih diberi nyawa..

teringat kata kata doktor
"perjalanan hidup awk masih jauh,
awk kena terima hakikat yang awk ada sakit..
ini semua terserah atas diri awk..
org lain tak mampu menolong awk melainkan u 
control yourself"
hampir mengalir air mataku namun ku tahan
bimbang mak n ayah nampak
risau pula mereka..

inilah kata kata doktor padaku 2 tahun lepas
ku teruskan bermujahadah mungkin
ini jalannya untuk menghapuskan dosa dosaku 
yang telah lalu..
moga ada rahmatNya untukku 



sebab itulah dalam soal jodoh saya rasa mungkin 
saya memerlukan seseorang betul betul dapat menjaga
saya..nanti sekiranya saya sakit
dia mampu memberi semangat kepada saya
mengingatkan tentang pentingnya 
mensyukuri tiap tiap sesuatu pemberian Allah :)



penting kan memilih pasangan yang beriman ?
bukan mengharapkan yang sangat sangat
sempurna tetapi cukuplah
si dia mengenali Allah..
kerana dia bukan sahaja teman kita didunia
bahkan dialah yang akan 
sama sama memimpin tangan kita ke syurga :)


Lili Sahanas,,,,,


Allahumma faqqihna fiddin
(^.^)